Molen begassen

Van Meijel heeft al een groot aantal begassingen tegen houtinsecten uitgevoerd. Het betrof begassingen van met name woningen, maar ook schepen, chalets en andere objecten. Zo heeft bijvoorbeeld een begassing van een molenwiel plaatsgevonden. Dit molenwiel is begast aangezien hierin de bonte knaagkever zat.

Maar een complete molen begassen? Die primeur heeft Van Meijel in 2011 gehad. Toen is een complete molen begast. Deze molen begassing tegen houtaantastende insecten was een primeur in Nederland. Het betrof Wissinks Molen in Usselo. In de houtdelen van Wissinks Molen was overlast van de houtinsecten houtworm, boktor en de bonte knaagkever.
 

Het begassen van een molen is een perfecte en meest ideale methode tegen houtinsecten. Aan de molen wordt namelijk geen schade toegebracht (je hoeft bijvoorbeeld niet te injecteren), dus herstelwerkzaamheden zijn niet aan de orde. En uiteraard het grote voordeel van begassen is dat je alles behandeld en dat alle aanwezige houtinsecten voor 100 procent worden afgedood.

2013 is het jaar waarin Van Meijel wederom complete molen begassingen heeft uitgevoerd. De eerste molen begassing heeft in de maand juni plaatsgevonden. De molen van Jetten heeft toen een begassing ondergaan. In juli is de molen in Landsmeer, te weten de Twiskemolen, begast. Een molen begassen waar een grote watergang onderdoor liep, hetgeen bij de Twiskemolen het geval was, was voor ons een nieuwe ervaring. Wij kijken met alle medewerkers van Van Meijel met trots terug op deze succesvolle begassingen.

Wilt u meer weten over wat Van Meijel voor de bescherming van uw molen kan betekenen. Neemt u gerust contact op; wij staan u graag te woord.

Media 1     artikel in RTV N-H (15 juli 2013)
Media 2     artikel op nu.nl (13 juli 2011)
Media 3     artikel in de Telegraaf (11 juli 2011)
Media 4     artikel in het Brabants Dagblad (24 juni 2013)

Molen Begassen
Molen Vergassen