Monumentale gebouwen begassen

Met houtinsecten die schade veroorzaken in houtconstructies en dakconstructies van monumenten, waaronder monumentale panden en gebouwen, heeft Van Meijel jarenlange ervaring wat betreft de afdoding van deze houtaantastende insecten. Enerzijds kan de afdoding van houtinsecten in monumentale panden uitgevoerd door middel van impregneren met een betrijdingsvloeistof onder hoge druk. Deze vorm van houtbestrijding komt in de praktijk het meeste voor.

Anderzijds bestaat de mogelijkheid van het begassen van monumenten en begassen van monumentale panden. De keuze van het vergassen van monumenten kangenomen worden indien er bijvoorbeeld geen sloop- en herstelwerkzaamheden uitgevoerd mogen worden of wanneer de besmette houtdelen praktisch gezien niet of moeilijk bereikbaar zijn. De werkwijze van het begassen van een monumentaal pand is overeenkomstig een woonhuisvergassing.

Indien het gaat om houtaantasting in (hand)gereedschappen en collecties, dan bestaat de mogelijkheid voor het begassen van monumentale collecties in onze speciale gassingsruimte.

Wil u meer informatie, wenst u een gratis inspectie of wilt u direct telefonisch contact?

Ook kunt u direct telefonisch contact opnemen.